Reprezentanți din primării, precum și ai sindicatelor și patronatelor și ai ONG-urilor din zona Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj au participat în perioada 21-24 mai a.c. la workshop-ul și sesiunile de instruire organizare de AEEMP la Baia Mare.

În cadrul activităților de implementare a Proiectului “Politici publice alternative pentru dezvoltarea Planurilor de Acțiune de eficientizare energetică”, derulat de Agenția pentru Eficiență Energetică și Protecția Mediului (www.managenergy.ro) în parteneriat cu Guvernul României și Comisia Europeană (European Commission) din Fondul Social European prin POCA 2014-2020, participanți au învățat eficiența resurselor prin jocuri interactive, un curs experențial și informativ cu privire la domeniul eficienței energetice regăsite în legea 121/2014.

Unul dintre jocurile propuse în cadrul sesiuniilor de instruire, cât și în cadrul workshop-ului, a fost „Turnul de hârtie”. Participanții au fost provocați să construiască cel mai înalt turn cu cât mai puține resurse.

Acest jocul vine după un modul de instruire ce implică faptul că părțile interesate trebuie să se autogestioneze și să găsească resurse și soluții privind domeniul eficienței energetice și schimbărilor climatice.

Suntem bucuroși că toți participanții noștri au reușit să facă față acestei provocări, găsind soluțiile de care aveau nevoie pentru un turn de hârtie înalt de 1,8 m.