Tranziția energetică și adaptarea la efectele schimbărilor climatice : Strategii locale și politici de suport
Hotel Capitol, București, 7 Noiembrie 2017

Agendă

Convenția Europeană a Primarilor pentru Climă și Energie are plăcerea să vă invite la Workshop-ul „Tranziția energetică și adaptarea la efectele schimbărilor climatice : Strategii locale și politici de suport”, care va avea loc la București în data de 7 noiembrie, organizat cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică și Protecția Mediului București și a Agenției Locală a Energiei Alba.
Reprezentanți și experți locali, naționali, ai Uniunii Europene și a Băncii Europene de Investiții vor discuta sinergiile între strategiile energetice si climatice naționale și cele ale Convenției. Vor fi prezentate noutățile inițiativei „Convenția Primarilor” și instrumentele disponibile. Printre participanți se vor afla orașe semnatare si non-semnatare ale Convenției, asociații de autorități regionale/locale, agenții de energie si reprezentanți la nivel național si european.
Numeroase orașe din România angajate în inițiativa europeană „Convenția Primarilor pentru Climă și Energie” au demonstrat dorința de a pune in mișcare tranziția energetica, dar totodată nu toate reușesc să acționeze. De altfel puține sunt orașele care au dezvoltat planuri de adaptare la efectele schimbărilor climatice, anticipând vulnerabilitățile teritoriilor. Schimbul de cunoștințe cu privire la aceste aspecte, discuția despre instrumentele si metodologiile eficiente, precum și confruntarea experiențelor poate fi benefică pentru autoritățile locale care doresc să accelereze tranziția energetică.

ÎNREGISTRARE PARTICIPANȚI

Aşteptăm cu nerăbdare confirmarea prezenței dumneavoastră și vă invităm să ne contactați pentru informații suplimentare.

Cu stimă,

The Covenant of Mayors Office

Ion Dogeanu, Bucuresti,  ion.dogeanu@managenergy.ro
Florin Andronescu, Alba Iulia, contact@alea.ro
Filip Dumitriu, Bruxelles, fedarene@fedarene.org